Recept: Banankaka
En god kaka som man kan göra om man har några övermogna (mogna funkar med) bananer.
Ingredienser:
• 100 g smör (eller margarin, men jag föredrar smör!)
• 3 dl socker
• 2 ägg
• 5 dl vetemjöl
• 1 tsk bakpulver
• 1 tsk bikarbonat
• 1 tsk ingefära
• 2 tsk kanel
• 2 bananer (ca. 400 g)
• ½ dl kallt kaffe
Gör såhär:
Smöra och bröa en en hålform (en sån där form som har ett hål i mitten ni vet).
Rör matfettet (man ska inte smälta smöret) och sockret poröst.
Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda dom torra ingredienserna (mjölet, bakpulvret o.s.v) i en egen skål.
Mosa banerna och blanda dom med kaffet, också i en egen skål.
Rör ner dom torra ingredienserna i smeten och rör ner bananerna när smeten blir torr.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. en timme
(Ungstemp: 175grader, Varmluft: 175grader.)
Låt kakan svalna.
EAT!