Recept: Banankaka







En god kaka som man kan göra om man har några övermogna (mogna funkar med) bananer.

Ingredienser:
100 g smör (eller margarin, men jag föredrar smör!)
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 bananer (ca. 400 g)
½ dl kallt kaffe

Gör såhär:
Smöra och bröa en en hålform (en sån där form som har ett hål i mitten ni vet).
Rör matfettet (man ska inte smälta smöret) och sockret poröst.
Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda dom torra ingredienserna (mjölet, bakpulvret o.s.v) i en egen skål.
Mosa banerna och blanda dom med kaffet, också i en egen skål.
Rör ner dom torra ingredienserna i smeten och rör ner bananerna när smeten blir torr.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca. en timme 
(Ungstemp: 175grader, Varmluft: 175grader.)
Låt kakan svalna.
EAT!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0